2009. január 24., szombat

ipod=iam...


Az iPod nano következő, negyedik generációja jóval nagyobb kijelzővel, magasított, ovális formával került a piacra. Az előző típusokkal ellentétben hatalmas fejlesztése és óriási előnye, hogy minden oldala alumínium borítású (korábbiak króm hátlappal rendelkeztek) így nem kell a karcolódástól tartani. Kijelzője üveg. Külső dízánját tekintve 9 féle színben választhatóak, megtalálható a kínálatban a fekete, szürke szolidtól az élénk pink-ig. Új kezelő felülettel is rendelkeznek: érzékeli az elfordítást, ami a videoklipeknél, "CoverFlow" nézetnél (borítók) nagyon látványos. (iTouch, iPhone-nál már megszokhattuk) Szintén várható volt az a funkció, mikor az iPod "rázásakor" számok között tud lépkedni, gombnyomás nélkül. Azonban futás, tánc, sportolás közbeni rázkódásra nem reagál csakis kézi mozgatásra. Wow!!!! Szoftvere tartalmazza az iTunes 8-as verzióját, így véletlenszerű válogatást játszik a zenéink közt amik összeillenek, stílusban és hangultban.
Kapacitása 8 és 16 GB -os, képernyő felbontása 320x240, remekül alkalmas kisebb méretű fotók, álló és mozgóképek megjelenítésére is. Szinkronizálni is tudja az iTunes a fényképeket egy mappából vagy az iPhoto-ból és ezeket még Tv-re vagy kivetítőre is áttehető AV kábel segítségével. Sőt még külső meghajtóként is használható ha az iTunes-ban kivan pipálva az "Enable Disk Use".
24 órás zene, 4 óra videó folyamatos lejátszásra van lehetőség, magyar nyelvű menüvel is ellátott. Egy fantasztikusan intelligens készülék akár sportolás közben is. Ha esetleg fagyi lépne fel hosszan, egyszerre nyomva a középső és a felső gombot megszüntethetjük azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése